“Belang van gezonde voeding te vaak onderschat”

Jacques Luteijn verwacht meer verkoop met uniek ‘Body and Brains’-concept

Tholen – Met het merk Body and Brains verwacht Jacques Luteijn dat de verkoop van zachtfruit in de supermarkten enorm gaat stijgen. Hij vertelt: het Body and Brains-logo triggert en herinnert de consument aan het belang van gezonde voeding. Ik zie dit merk als een ‘boost-tool’ voor de retail om de verkoop sterk te stimuleren binnen ons segment. We zien in de praktijk de eerste resultaten: verhoogde verkoop van verwante producten die naast ons merk in het schap liggen. Dit is natuurlijk een fantastisch verkoopargument”, aldus Jacques Luteijn het ‘brain’ achter het unieke concept.

Jacques vervolgt: “Je kunt niet verwachten dat supermarkten volledig overstappen op Body and Brains, en dat is ook helemaal niet waar we naar streven, maar een paar producten naast de bestaande lijnen is wel degelijk haalbaar en zeker ook aan te bevelen.”

Body and Brains team

 

 

 

 

 

 

Voorkomen in plaats van genezen
“Gezonder eten en voldoende beweging zorgt voor een betere weerstand en een hoger geluksgevoel. De zorg wordt onbetaalbaar, we moeten van curatief naar preventief, voorkomen in plaats van genezen. Met ‘Body and Brains’ hebben onze klanten de kans om aan deze verantwoordelijkheid substantieel bij te dragen.”

 

Traceerbaar
Ook op het gebied van traceability is hij zeer open. “Consumenten moeten precies kunnen herleiden van welke teler het product komt. Zelfs bij een mix-punnet met vier soorten zachtfruit kunnen wij binnenkort tot op de punnet nauwkeurig traceren. Tot op heden hebben bedrijven nog wel per pallet full traceability, maar per kist of punnet wordt het bij de meesten een stuk moeilijker. Ik ben voor veel meer openheid. Wij willen die meerwaarde bieden aan onze klanten.”

 

Introductie van het merk
“De komende maanden zullen we benutten om het merk verder bekend te maken binnen de sector. Hong Kong Fruit Logistica was de eerste grote beurs. De interesse voor ons merk was buitengewoon goed. MacFrut in Italië was onze tweede succesvolle beurs. De komende maanden is iedereen welkom op AGF-Detail, Fruit Attractrion Madrid, PMA Orlando, Amsterdam Produce en PMA Santiago.”

luteijn

 

 

 

 

 

 

Teelt, import en handel van zachtfruit
Jacques heeft het proef/teeltbedrijf Berry Growers in het Limburgse en produceert onder andere Adelita frambozen. “De Adelita frambozen doen het overigens bijzonder goed in het noorden van Europa met een prima smaak en uitstekend uitstalleven. Adelita is een clubras en via Growers Packers kunnen telers de planten verkrijgen. De interesse van telers begint te groeien nu er meer bekend is over de mogelijkheden om Adelita ook in het Noorden van Europa te telen. We beleveren 52 weken per jaar met Growers Packers de klanten en ‘volgen de zon en de teeltseizoenen de wereld rond’ om het lekkerste fruit in het schap te krijgen.”

 

Nieuwe verpakking garandeert meer verkoop
Binnenkort zal er voor het zachtfruit een nieuwe opvallende Skirt-verpakking beschikbaar zijn exclusief via Growers Packers. “Wij zijn geïnteresseerd in retailers en hun ‘preferred suppliers’ die samen met ons de AGF-consumptie willen stimuleren en ook open willen communiceren over de herkomst. Ons uniek concept met nieuwe aantrekkelijke verpakkingen zal gegarandeerd de verkoop van het gehele zachtfruit segment doen stijgen”, besluit hij overtuigd.

Voor meer informatie:
Jacques Luteijn
Body & Brains
T.+31 88 888 57 88
M.+31 6123 77599
E. info@growerspackers.com

Geef een reactie

Menu