Beter geheugen door bessen?

Het vele en hoge gehaltes aan antioxidanten in bessen is een belangrijke reden dat er wereldwijd ontzettend veel wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar het effect van de verschillende soorten bessen.

Uit onderzoek bij dieren is gebleken dat de antioxidant anthocyaan in de hersenen terechtkomt, precies in het gebied van het geheugen en leervermogen. Hoe hoger het gemeten gehalte, hoe slimmer de dieren waren én bleven bij het ouder worden.

Bramen, blauwe bessen, zwarte moerbeien maar ook rode druiven hebben een hoog anthocyaangehalte en kunnen bijdragen aan je cognitieve vermogen.

In 2013 is voor het eerst in de wetenschappelijke onderzoeksresultaten gesteld dat polyfenolische verbindingen de bloedbreinbarrière kunnen oversteken en lokaliseren in verschillende hersenregio’s die belangrijk zijn voor leren en geheugen.

Het is natuurlijk niet zo, dat als je morgen vlak voor je examen 2 doosjes bramen eet, je de vragen oplost met het cognitieve vermogen van Albert Einstein. Maar dagelijks een portie blauwebessen of bramen van Body&Brains zou je aardig op de goede weg kunnen helpen.

Geef een reactie

Menu